(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dinosaurus
Potřebné ingredience
světlý a tmavý korpus, vanilkový krém se salkem, potahovací hmota od Anelis. Váha 4,60 kg
Postup přípravy
Holky, potřebuju radu. Teče mi marcipán a to hned po dodělání, nevím jak to zastavit a co mám dělat, mám předávat až v sobotu, aby mi zněj něco zbylo :-(
****
*****
****
****
***
*****
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenta
(upraveno)
1. 3. 2010, 19:33
Krásný
331982ad
(upraveno)
9. 3. 2010, 9:21
@lenta
Děkujííííííííííííííí
Ilonáček
(upraveno)
28. 2. 2010, 22:45
331982ad
(upraveno)
1. 3. 2010, 14:21
@Ilonáček
jajka5
(upraveno)
26. 2. 2010, 22:13
Myslím si že to udělala lednička, že barvy nebyly dost zaschlé a v lednici začaly téct. Vyndala bych ho a dala někde do chladu ale sucha, mně se to osvědčilo, do lednice dávám až oschlé z červeného autíčka byl do rána mokrý flekatec
331982ad
(upraveno)
1. 3. 2010, 14:20
@jajka5
Děkuji za radu
darinka30
(upraveno)
26. 2. 2010, 20:56
krasny..
331982ad
(upraveno)
1. 3. 2010, 14:20
@darinka30
Díky
Ivulina1
(upraveno)
26. 2. 2010, 19:49
MOC HEZKÝ !!!!
331982ad
(upraveno)
1. 3. 2010, 14:18
@Ivulina1
Děkujíííííííííí
Finem
(upraveno)
26. 2. 2010, 12:41
Z čeho děláte krém? A není ho tam třeba velká vrstva? Nebo nebyl dort málo vychlazený? Zkuste snížit v lednici teplotu.
lenta
(upraveno)
1. 3. 2010, 19:32
@Finem
Většinou to dělá když je tam, kde je dort umístěný, moc vlhko.Ale jestli to je lednicí nebo ne to nevím.Jen vím že je to tím vlhkem.Mě se to stalo za celých 12 let co peču zatím 3x-poprvé už je to dooodně dávno,takže si už nepamatuju ani kyde sjme to skladovala,ale to poslední mokvání bylo v loni v létě přelom června-července,jak bylo takové to horké a zárověn vlhké počasí.Slušně jsme z toho šílela,že mi to zteče než ho odnesu oslavenci. A a naposled mi mokval podstavec u mašinky,ale nepřišla jsme proč,vlhko nebylo,dort který jsme dělala pár dnů předtím byl v poho,s teplotou v lednici se nehlo. Ale prostě to dole trochu teklo. JInka já potahuju celkem často dorty úplně nezatuhlé,pokud nemám čas slepit ho přes den,tak lepím až večer,nechám alespon na hodinu zatuhnout-aby byl hlavně na vrchu a krajích zatuhlý- a jdu potahovat.Ale tak to to dělám jen s jednoduchými tvary,tam to sesunutí nehrozí tak moc jako třeba u mašinky.
331982ad
(upraveno)
26. 2. 2010, 13:06
@Finem
Krém je vanilkový pudink, máslo a zkaremelizované salko. Může to být tím že je málo vychlazený? To bude možná ten problém.........
Finem
(upraveno)
1. 3. 2010, 9:04
@331982ad
Krém je v pohodě, tam problém nebude. A mě se někdy stávalo, že mi u spodního okraje marcipán tekl, když jsem potahovala nevychlazený dort. A to nemluvím o tom, o kolik jednodušší je manipulace s marcipánem na ztuhlém dortu. Takže pokud jste pomazala a hned potahovala, tak ano, tam se může stát, že to bude trošku téct. Ještě mě napadlo, kolik tam máte toho másla? Na jeden pudink (cca 250-300 ml mléka) musí být min. 1 máslo.
331982ad
(upraveno)
1. 3. 2010, 14:19
@Finem
Měla jsem tří másla, tři pudinky a jedno salko
Finem
(upraveno)
1. 3. 2010, 19:11
@331982ad
Tak to opravdu bude asi tím, že byl málo vychlazený. Jinak fakt nevím.
cherba
(upraveno)
26. 2. 2010, 12:31
Moooc pěkný Dinoušek
331982ad
(upraveno)
26. 2. 2010, 13:06
@cherba
Děkujíííííííííííííííííí
gabsa
(upraveno)
26. 2. 2010, 11:56
Dráček je super, a jestli můžu poradit, já vždycky potírám dort krémem s pudinkem a nikdy mě netekl. A používám taky domácí marcipán. Jestli to třeba nebude tím krémem ze salka. Ale dráček je nádherný
331982ad
(upraveno)
26. 2. 2010, 12:08
@gabsa
Gabčé díky , už mě to taky napadlo, jenže z 90% dělám tento krém, a problém je jen občas , tak už fakt nevím
anete1
(upraveno)
25. 2. 2010, 23:05
krásný,před potahováním potírám dort vajíčkovo-máslovýn krémem,pak hmota určitě nepoteče.
331982ad
(upraveno)
26. 2. 2010, 12:05
@anete1
Děkuji
Černáče
(upraveno)
25. 2. 2010, 22:31
Ten je kráááásnýýý !!! Moc povedený !
331982ad
(upraveno)
25. 2. 2010, 22:42
@Černáče
DĚKUJI , TEN TVŮJ JE TAKY KRÁSNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ